Eindelijk de lucht in

In 2009 begonnen de kriebels. Samen met een vriend speurden we websites af naar de onderdelen die samen een drone moesten vormen. Met een viertal motoren, vier armen en een klein computertje deden we de eerste pogingen om de lucht in te gaan. Eronder een veel te grote GoPro die je, door de vervorming van de lens, nog het gevoel gaf dat je daadwerkelijk op de wereldbol stond. Het vliegen slaagde, maar het avontuur stopte door tijdgebrek omdat ik ging studeren. 

Jaren later is de techniek enorm ontwikkeld. Kant-en-klare drones gaan als warme broodjes over de toonbank en de verleiding er weer voor te gaan overwon. In 2015 heropende ik het avontuur. Met een DJI Phantom 3 Professional koos ik opnieuw het luchtruim, als particulier wel te verstaan. Belangrijk; want voor iemand die beroepsmatig aan de gang wil gelden andere regels. Het doel was wel om de drone professioneel in te zetten, maar door de toen nog onzekere toekomstige wetgeving vond ik het risico uiteindelijk toch weer te groot hierin verder te investeren. 

In 2016 en 2017 ben ik de ontwikkelingen blijven volgen en in 2018 heb ik de stap gezet. Vanaf 1 augustus 2018 ben ik dan eindelijk in het bezit van de benodigde papieren om de drone beroepsmatig in te zetten. Een nieuw avontuur met een waslijst aan plannen en ideeën die de komende maanden uitgevoerd gaan worden.

Tips, verzoeken en/of ideeën zijn van harte welkom! Mail ze naar info@koenlaureij.nl.   

Gerelateerde artikelen