Ga terug naar overzicht

Brand in parkeergarage winkelcentrum Houten Castellum

In de parkeergarage van winkelcentrum Houten Castellum is vanmorgen brand ontstaan. Omstanders zeggen dat de brand ontstond in een AED, maar de brandweer zegt dat de brand woedde in een meterkast. Inmiddels is de brand uit.

Door de brand is veel rookontwikkeling ontstaan in de parkeergarage. De brandweer heeft onderzocht of de brand zich had uitgebreid en wat de gevolgen zijn van de rookontwikkeling. De rook trekt namelijk omhoog waar winkels en appartementen zitten. 

Een deel van de winkelstraat is afgesloten waardoor de kaaswinkel, slager Gelderblom, Etos en Hema niet bereikbaar zijn. Albert Heijn, The Read Shop en Hoogvliet zijn wel bereikbaar. In de winkels wordt in de gaten gehouden of er rooklucht wordt geroken. Als dat het geval is moeten de mensen die binnen zijn als nog naar buiten.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend. Het ventileren van de garage gaat nog enige tijd duren. In de parkeergarage staan meer dan 80 auto’s. Wanneer mensen de garage weer in mogen is nog onbekend.