Ga terug naar overzicht

2e brand in korte tijd in kelderboxen Houten

In kelderboxen onder een appartementencomplex aan de Bovencamp in Houten is woensdagavond brand uitgebroken. 30 bewoners moesten hun huis uit. Op 31 januari brak daar ook al brand uit in een kelderbox. Beide keren moesten meerdere woningen worden ontruimd vanwege de rookontwikkeling.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht stonden vanavond fietsen in brand in de kelderboxen. Bewoners zeggen dat er inderdaad elektrische fietsen in de betreffende kelderbox stonden, maar dat die niet werden opgeladen. 

Meerdere bewoners vragen zich af wat de branden veroorzaakt kan hebben. Bij de brand op 31 januari werd gezegd dat de brand uitbrak in een meterkast. Vanavond woedde de brand in op een andere plek in de kelderboxen. Bewoners vragen zich af of er geen sprake kan zijn van brandstichting. 

De politie heeft de omgeving nu afgezet en een plaats delict gemaakt, zodat de brand onderzocht kan worden. Ook het Team Brandonderzoek van de Veiligheidsregio Utrecht is ter plaatse. Of de hulpverleners ook het vermoeden van brandstichting hebben is onduidelijk.