Ga terug naar overzicht

Agent gewond na forse botsing met politiewagen Utrecht

Op het 5 Meiplein in Utrecht is een politievoertuig in botsing gekomen met een andere auto. Er is veel schade ontstaan. De omgeving is ruim afgezet voor sporenonderzoek. Het Team Forensisch Opsporing doet samen met het Team Verkeer van de politie onderzoek naar de aanrijding. 

De politiewagen kwam uit de richting van de Churchillaan en was met spoed onderweg naar een melding. Dat bevestigt een politiewoordvoerder. Een getuige die het ongeval zag gebeuren vertelt dat de politiewagen alleen de blauwe zwaailampen aan had en geen sirene voerde.

Op de kruising werd de politiewagen door een auto geramd. De twee agenten in de auto zijn door de ambulancedienst nagekeken. Eén van hen is naar het ziekenhuisvervoerd. Op basis van de informatie die de politiewoordvoerder nu heeft is lijkt er geen sprake van ernstig letsel. 

Volgens omstanders waren er drie ambulances ter plaatsen. Hoe het met de inzittenden van de andere personenauto gaat is onbekend. Voor die bestuurder is de aanrijding extra zuur: de auto stond pas 4 maanden op zijn/haar naam.