Ga terug naar overzicht

15 bewoners met beperking geëvacueerd bij brand Breukelen

De brand in Breukelen is nog altijd niet onder controle. Uit de woonboerderij met rietenkap komt nog altijd veel rook. 

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht meldt dat 15 bewoners van de woonboerderij zijn ontruimd. Het gaat om mensen met een beperking. De bewoners zijn in een naastgelegen pand opgevangen. 

De situatie bij restaurant Loetje is wel onder controle. Daar staat een gasleiding nog in brand, maar Stedin is ter plaatse om de gaskraan dicht te draaien. 

Volgens de woordvoerder begon de brand in vuilcontainers tussen het restaurant en de woonboerderij in. Van daaruit zou de brand zijn overgeslagen. 

Door de brand is de Straatweg in het centrum van Breukelen in beide richtingen afgesloten. Dat heeft gevolgen voor het verkeer in de ochtendspits. Het blussen van de brand kan nog uren gaan duren.

Eerder bericht:

Rond 4:00 uur is brand uitgebroken in restaurant Loetje aan de Straatweg in Breukelen. De brand woedde in de keuken van het pand en kon overslaan naar de naastgelegen woonboerderij met rietenkap. De brandweer probeert te voorkomen dat de brand zich in het dak verspreidt.

De brand ontstond mogelijk in een koelkast in de keuken van het restaurant. Er komt nog altijd veel rook vrij, maar de situatie bij het restaurant lijkt onder controle. De rook is door het hele pand getrokken.

Korte tijd waren in het rietendak vlammen zichtbaar. De brandweer heeft die kunnen blussen, maar er komt nog altijd rook onder het dak vandaan. Rietdekkers van de brandweer zijn het riet van het dak aan het trekken.

Tags: GRIP, GRIP1, GRIP 1, opschaling, rietenkapbestrijding