Ga terug naar overzicht

Drie woningen beschadigd door explosie Maarssen

Bij een woning aan de Valkenkamp in Maarssen is zaterdag rond 3:00 uur een explosie geweest. Zeker drie woningen en twee auto’s raakten daardoor beschadigd. Tientallen woningen werden na de ontploffing ontruimd.

Aanvankelijk stonden 20 a 30 bewoners met hun kinderen en huisdieren in de regen op straat. Uit eerste onderzoek van de politie bleek de situatie in zoverre veilig dat een groot deel rond 4:00 uur weer naar huis kon. De drie woningen met schade zijn momenteel niet toegankelijk.

De recherche is onderweg om sporenonderzoek te doen. In de straat hangen meerdere deurbelcameras en ook hangen er beveiligingscameras bij huizen. Bij het huis waar de explosie plaatsvond lijkt ook een beveiligingscamera te hangen, maar die is door de knal gesneuveld. 

De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden. Ook camerabeelden ziet de politie graag. De straat is voorlopig afgezet. 

Vorige maand vond ook een explosie plaats bij een woning in Maarssen. Toen was het raak op het Antilopespoor. Hemelsbreed is dat nog geen 2 kilometer bij de woning aan het Valkenkamp vandaan. 

Tags: OVDG