Ga terug naar overzicht

Voor derde keer is een vrouw slachtoffer van steekpartij Utrecht

Op de Balijelaan in Utrecht is vannacht rond 0:20 uur voor de derde keer in vier dagen tijd een vrouw slachtoffer geworden van een steekincident. De vrouw raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze was wel aanspreekbaar.

De politie heeft in de omgeving onderzoek gedaan met een speurhond. Voor zover bekend leverde dat niets op. Of er een verdachte in beeld is wordt ter plekke niet duidelijk.

Het is het derde steekincident waarbij een vrouw gewond raakte. Donderdag 28 september raakte een 23-jarige vrouw gewond toen ze werd gestoken vlakbij de kruising met de Croeselaan. De politie ter plaatse wilde toen weinig of het incident kwijt ‘vanwege de maatschappelijke onrust die zou kunnen ontstaan’. 

Zaterdagnacht 30 september was het op vrijwel dezelfde plek raak. Ook hier raakte een 23-jarige vrouw gewond toen ze werd bedreigd met een scherp voorwerp. Het slachtoffer werd beroofd van haar schoudertas en werd daarna gestoken. Ze raakte hierbij licht gewond. 

Vanavond was het enkele honderden meters verderop raak op de Balijebrug. Waar het incident zich precies afspeelde is niet duidelijk. De politie zocht met een speurhond op het de Balijelaan en het Merwedeplantsoen. Dat platsoen is een groenstrook die onder de Balijebrug doorloopt.