Ga terug naar overzicht

Explosief aangetroffen in flat Utrecht

De politie bevestigt dat in het verdachte pakketje dat vanmorgen in een flat aan de Tafelbergdreef in Utrecht werd aangetroffen daadwerkelijk explosieven zaten. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft onderzoek gedaan en het pakket meegenomen. Het onderzoek speelde in de hal van een portiek.

Ook twee rechercheurs hebben onderzoek gedaan. Zij hebben foto’s gemaakt en kwamen naar buiten met meerdere zakken waarin veiliggestelde materialen zaten. Of hier ook de explosieven tussen zaten is niet duidelijk. Het materiaal werd niet in een speciale bak of koffer vervoerd.

Via X (voorheen Twitter) communiceerde de politie dat er woningen werden ontruimd. Hoeveel woningen precies ontruimd zijn is niet duidelijk. In de omgeving van de flat stonden in ieder geval weinig mensen. Volgens omstanders is het pakketje door een schoonmaker ontdekt.  

Inmiddels is de afzetting in de straat weer vrijgegeven en kan iedereen weer terug naar huis. Een agent zegt tegen omstanders dat de EOD het gevonden pakket op een veilige plek tot ontploffing zal brengen. Of dat ook daadwerkelijk het geval is wordt niet bevestigd.