Ga terug naar overzicht

Groot alarm voor ongeval op A12

Groot alarm voor een ongeluk op de A12 bij knooppunt Lunetten dinsdagmiddag. Bij de oprit van de A12 uit de richting van Arnhem komt een auto in de vangrail terecht, mogelijk na een botsing met een andere auto. Twee rijstroken worden afgesloten en hulpdiensten massaal gealarmeerd.

De brandweer van Bunnik en Utrecht worden aangestuurd en ook een traumahelikopter stijgt op in de richting van het ongeluk. Ter plekke blijkt het echter een stuk minder ernstig dan gedacht, waarop de hulpdiensten snel kunnen afschalen. De traumahelikopter hoeft dan ook niet ter plaatse te komen.

Volgens een politiewoordvoerder is een persoon gewond geraakt, maar of hij of zij naar het ziekenhuis is vervoerd is onbekend. Ook is niet zeker of er een tweede personenauto bij het incident betrokken is geraakt. 

De auto die in de vangrail eindigde wordt door een bergingsbedrijf weggetakeld. Deze auto heeft een Pools kenteken. De twee rijstroken zijn vooralsnog afgesloten wat voor een lange file zorgt op de A12 uit de richting van Den Haag. De vertraging is inmiddels opgelopen tot meer dan een halfuur. Ook op de N408/Ravenswade bij Nieuwegein en op de A2 vanuit Amsterdam bij knooppunt Oudenrijn ontstaat file door het ongeluk.