Ga terug naar overzicht

Grote brand bij bedrijf in Woerden

Bij een evenementenbedrijf aan de Industrieweg in Woerden is vannacht een grote brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht betreft het pand een standbouwer. Meerdere woningen, waaronder ook een aantal begeleid wonen, zijn ontruimd. Aanvankelijk werd gemeld dat het een bowlingcentrum was, maar dat bleek niet juist.

Zeer grote brand
Rond 0:30 uur kwam bij de brandweer de eerste melding binnen. De brandweer is snel ter plekke, maar de vlammen slaan dan al uit het dak van het gebouw. Er wordt opgeschaald naar classificatie zeer grote brand en er wordt ingezet op het voorkomen van overslag naar naastgelegen gebouwen. Het lijkt er nu op (03:30 uur) dat andere panden gespaard blijven.

De hulpdiensten schaalden ook op naar GRIP1. Dat deden ze om de samenwerking tussen politie, brandweer, ambulance en de gemeente goed te laten verlopen. Ook de burgemeester van Woerden Victor Molkenboer kwam ter plekke. 

Ondernemers maken zich zorgen
Ondernemers in de buurt namen al snel na het uitbreken van de brand maatregelen. Zo werden bij het scooterbedrijf A12 Scooters Woerden tientallen scooters naar buiten gereden. Bij een kaashandel direct naast de brand houden ze hun hart vast, maar vooralsnog lijkt de brand hun bedrijf niet te treffen. Of er wel rook en waterschade is ontstaan is op dit moment nog niet te zeggen.

Meerdere woningen ontruimd
De brandweer heeft meerdere woningen ontruimd. Hoeveel precies kan de woordvoerder van de VRU niet zeggen. Wel weet ze dat een aantal woningen een begeleid wonen functie hadden en dat alle bewoners zijn opgevangen in het stadhuis van Woerden.

Tags: OVDG, zeer grote brand, GRIP, GRIP1, drone, team, logistiek, MCU