Ga terug naar overzicht

EOD treft weer verdachte spullen in water Utrecht

De Explosieven Opruimingsdienst heeft vanmorgen weer verdachte spullen aangetroffen in het water aan de Merwedekade in Utrecht. Zaterdag 8 juli troffen twee vissende kinderen ook al een verdacht pakketje aan. Na onderzoek bleek dat te gaan om een explosief. Of daar deze ochtend ook sprake van is, is nog onbekend. 

De EOD had na de melding van zaterdag informatie dat er nog een pakket in het water kon liggen. Met een bootje werd daar deze ochtend naar gezocht en er werd inderdaad daadwerkelijk wat aangetroffen. 

De EOD startte daarna direct het onderzoek samen met de recherche. Eerst werd het verdachte pakketje veiliggesteld door twee medewerkers in een bompak. Alle aanwezigen werden tijdens dit onderzoek verzocht om dekking te zoeken achter een auto. Ook de straat werd afgezet en omwonenden werd gevraagd naar binnen te gaan.

Voor het geval er iets mis ging stond de brandweer en een ambulance standby. Toen de situatie veilig was gesteld kon een deel van de afzetting worden opgeheven. De rechercheur heeft de aangetroffen spullen gefotografeerd waarna ze in kartonnen dozen zijn meegenomen door de EOD. Eén van de aangetroffen pakketjes lijkt te gaan om een soort stroomkabel.