Ga terug naar overzicht

Auto vliegt van Lekdijk bij Nieuwegein

Op de Lekdijk tussen Tull en t Waal en Nieuwegein is een auto van de dijk gevlogen. Vier personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is in beide richtingen dicht vanwege een uitgebreid politieonderzoek.

De auto reed op de Lekdijk vanuit Tull en ’t Waal in de richting van Nieuwegein. Ter hoogte van een wegversmalling is de auto van de weg geraakt en naar beneden gereden. Onderaan de dijk werd een hekwerk geramd en een aantal palen zijn uit de grond gereden. Twee personen die bij het ongeluk stonden te kijken zeggen dat de auto ook over de kop is gevlogen, maar de politie kan dat niet bevestigen. 

Totaal kwamen vijf ambulances naar de plek van het ongeluk toe. Alle slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is voorlopig in beide richtingen afgesloten vanwege het sporenonderzoek. 

De auto heeft een Duits kenteken. Eén persoon die in de auto zat, vermoedelijk de bestuurder omdat hij bij de politie een blaastest moest doen, hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij kijkt toe hoe het onderzoek verloopt.