Ga terug naar overzicht

Dode na aanrijding met tram in Utrecht

Op de kruising tussen de Overste den Oudenlaan met de Weg der Verenigde Naties is een persoon om het leven gekomen na een aanrijding met een tram. Vermoedelijk stak het slachtoffer te voet de weg over. 

Het ongeluk gebeurde rond 17:15 uur. Veel omstanders en inzittenden van de tram waren getuigen van het ongeluk. De politie heeft voor hen slachtofferhulp geregeld. na ongeluk liepen meerdere mensen geëmotioneerd rond. 

Hulpdiensten hebben de plek van het ongeluk met schermen afgezet en een uitgebreid onderzoek opgestart. De Weg Der Verenigde Naties, een van de hoofdwegen om Utrecht uit te komen, is in beide richtingen afgesloten. Dat zorgt op andere wegen in de stad voor extra drukte. 

Op de plek van het ongeluk is geen oversteekplaats voor voetgangers. Alleen auto’s kunnen de rijbaan kruisen. 20 oktober 2018 gebeurde op dezelfde kruising een dodelijk ongeval toen een camper probeerde te keren. De camper werd compleet verwoest door de klap met de tram. Op 4 april 2022 kwam op een kruising enkele honderden meters verderop een 83-jarige man om het leven toen hij met zijn scootmobiel in botsing kwam met de tram.