Ga terug naar overzicht

Metershoge vlammen bij autobrand in Houten

Op de Snoeksloot in Houten is kort na middernacht een Duitse auto volledig in vlammen opgegaan. Volgens de politie gaat het om een Duitse huurauto. Een andere auto raakte zwaar beschadigd aan de zijkant. Beide voertuigen zijn total loss. Omwonenden konden een derde voertuig op tijd bij de brandende auto wegrijden.

De brandweer werd rond 00:10 uur gealarmeerd voor de brand. Bij aankomst sloegen metershoge vlammen uit alle kanten van de auto. Vermoedelijk had ook de brandstoftank van de auto vlam gevat, waardoor de brand flink oplaaide. Ook een naastgelegen haag en grote conifer raakten betrokken bij de brand, maar de brandweer kon voorkomen dat die volledig in vlammen opgingen. 

De brandweer had de situatie snel onder controle. Er is nog gekeken naar sporen van brandstichting, maar vanwege de enorme schade die is ontstaan is het lastig de oorzaak te achterhalen. Ook het bewijzen van brandstichting wordt door de schade lastig, maar dit wordt wel onderzocht. De politie hoopt dat onder andere camerabeelden uit de buurt kunnen helpen.