Ga terug naar overzicht

Veel schade na ongeval in Zeist

Op de kruising tussen de Zandbergenlaan en de Boulevard in Zeist is vanmorgen rond 9:50 uur een auto met een flinke knal tegen een verkeerslicht gebotst. De bestuurder van de auto raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de klap is de auto zwaar beschadigd. Het linkervoorwiel kwam na de botsing met het verkeerslicht meters verder op terecht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Volgens de politie raakte de bestuurder mogelijk onwel. 

Opvallend is hoe de sporen over de weg lopen. Het lijkt erop dat de auto eerst over een fietspad reed, daar een paaltje raakte en toen met veel schade de kruising over is gestoken. Daarna kwam de auto tegen een verkeerslicht tot stilstand. Het linkervoorwiel kwam meters verder terecht.

De politie heeft het verkeer in enkele richtingen afgesloten. Een onderzoeksteam van de VOA doet onderzoek naar het ongeval.

Een omstander vertelde dat er sprake zou zijn van een achtervolging, maar volgens de politie is daarvan geen sprake geweest.