Ga terug naar overzicht

Grote brand in boerderij met rietenkap

De brandweer is erin geslaagd een groot deel van het dak te redden bij de brand in de boerderij aan de Achtersloot in IJsselstein. De brand is nog niet onder controle, maar het ziet er op dit moment goed uit.

Rond 18:30 uur brak er brand uit in de rietenkap van het pand. De brandweer zette meteen meerdere eenheden in en liet ook gespecialiseerde rietdekkers ter plaatse komen. Door riet weg te halen van het dak is geprobeerd de uitbreiding van de brand te stoppen. Dat lijkt met succes te zijn gedaan.

Een omwonende die voordat de brandweer aanwezig was met een tuinslang hielp met blussen raakte tijdens die bluspoging onwel. De man kwam hard ten val en had medische zorg nodig. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumaheli werd onderweg afgemeld.

In 2010 heeft in de boerderij ook een verwoestende brand gewoed. Toen brandde het complete dak af. Pas vorig jaar in 2022 werd een groot deel van het rietendak hersteld. Vanavond ging van het vernieuwde dak weer een stuk verloren.