Ga terug naar overzicht

Hennepkwekerij ontdekt bij grote brand in bedrijf Mijdrecht

Update brand Mijdrecht:
De politie en de Veiligheidsregio Utrecht bevestigen inmiddels dat er een hennepkwekerij is aangetroffen. Of de brand hier ontstaan is moet nog worden onderzocht. 

Eerder verzonden: 

De brand in het bedrijf aan de Rendementsweg in Mijdrecht lijkt onder controle. De brandweer kreeg na onderzoek een duidelijk beeld van waar de brand precies woedde en zo konden brandweerlieden de brand ook goed en veilig van binnenuit bestrijden.

Of er daadwerkelijk een hennepkwekerij is aangetroffen is nog onduidelijk. De Veiligheidsregio Utrecht en de politie willen dat niet bevestigen. De politie zegt eerst nader onderzoek te moeten doen, maar dat kan pas als de brand uit is. De woordvoerder van de VRU zegt alleen dat de situatie te gevaarlijk was om de brand van binnenuit te bestrijden. 

Eerste bericht: In een bedrijfsruimte aan de Rendementsweg in Mijdrecht is brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Er is alleen lichte rookontwikkeling zichtbaar.

Het gerucht gaat dat er een hennepkwekerij is aangetroffen. De Veiligheidsregio Utrecht kan dat nog niet bevestigen. Wel zegt een woordvoerder dat het voor de brandweer te gevaarlijk is om het pand nog in te gaan.

Een rolluik bij het bedrijf is aan de bovenkant zwart. Er komt ook rook doorheen. De brandweer lijkt zich vooral voor te bereiden op een mogelijk grotere brand scenario.

Het bedrijventerrein is ruim afgezet. Er staan veel brandweerwagens en er liggen tientallen meters aan brandslangen over de weg. Er zijn nog sirenes hoorbaar van brandweervoertuigen die naar de brand toekomen.