Ga terug naar overzicht

Politiewagen eindigt in sloot na botsing met voertuig Handhaving

Op de Burgemeester Middelweerdbaan in De Meern is ter hoogte van de Loenenseboslaan een forse aanrijding gebeurd tussen een politieauto en een voertuig van de dienst Handhaving. De politiewagen eindigde in de naastgelegen sloot. Totaal zijn vijf personen naar het ziekenhuis gebracht. 

De twee handhavers die in hun voertuig zaten moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd. De brandweer heeft aan beide kanten de portieren van de auto geknipt. Beide handhavers zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd.

De agenten zijn door een omstander uit de sloot geholpen. De agenten raakten lichtgewond en zijn voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

De omstander die de politieagenten te hulp schoot kwam bij de reddingspoging lelijk ten val. Ze is voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie kan nog niets zeggen over de toedracht. Of de politiewagen onderweg was naar een melding maakt onderdeel uit van het onderzoek en daarom kan de politie daar nog niets over kwijt, aldus een politiewoordvoerder.