Ga terug naar overzicht

Boerderij stort in door grote brand Nieuwland

Een nachtmerrie voor de bewoners van een boerderij aan de Breezijde in Nieuwland (regio Utrecht). Het dak van hun boerderij werd vervangen, maar een grote brand heeft afgelopen nacht niets heel gelaten van de woning. De bewoners waren vanwege de verbouwing niet thuis. De brandweer meldt dat de boerderij volledig is ingestort. 

De brand werd rond 3:10 uur bij de brandweer gemeld. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak en was er geen redden meer aan. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg op de garage die tegen de boerderij aan staat. Vanwege de veiligheid kon de brandweer niet meer naar binnen.

Aan de voor- en achterkant van de woning staan steigers en er staat een grote hijskraan op het terrein. Het rietdekkersbedrijf Den Hartog Riet voerde de bouwwerkzaamheden uit. 

Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. In de alarmering van de brandweer werd in eerste instantie gesproken over een brand in de meterkast, maar of de brand daar ook is begonnen is onbekend. Vanwege de verwoesting is de vraag of de oorzaak kan worden achterhaald. 

Download de video via WeTransfer: https://we.tl/t-OE4bZwT9RQ