Ga terug naar overzicht

Brandweerman overleden tijdens inzet Den Dolder

Tijdens een inzet op de Dolderseweg in Den Dolder is een brandweerman om het leven gekomen. De brandweer was afgekomen op een melding van wateroverlast. Bij een liftschacht ging het mis toen een brandweerman naar beneden viel.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd. Er wordt momenteel onderzoek gedaan door de inspectie SZW en de recherche.

Op de eerste verdieping van het appartementencomplex waar het incident zich afspeelde is een gedeelte afgezet met lint. De recherche maakt hier foto’s en doet verder onderzoek naar deze verdieping. Er is vooral aandacht voor de lift. De onderzoekers gaan op de begane grond ook via een trap naar beneden richting een kelder, mogelijk richting het laagste punt van de liftschacht.

Een traumahelikopter en ambulances kwamen nog ter plekke bij de melding. De medische hulp ging ook naar beneden, maar zij konden niets meer betekenen voor het slachtoffer.

De brandweerlieden verzamelen op de brandweerkazerne om na te praten over het incident en om verder ingelicht te worden. Ook de familie van het slachtoffer is geïnformeerd.